Tiramisudan
doğum günü pastası olur mu? Demeyin,
Yaptım,
oldu.
Hem
de çok da güzel oldu.
Babaye’miz
51. Yaş doğum günüse özel olarak Derin’le birlikte pasta yapmak istedim.
Tabi
işin içine Derin girince tarifin;
hem pratik, hem kolay, aynı zamanda da kısa
süreli olması önemliydi.
Bu yüzden Dr.
Oetker ’in hazır Tiramisu
Yap paketi benim için biçilmiş kaftandı.
Hazır
ürünlerin yerine kendi hazırladığım karışımları daha çok tercih etsem de..
Daha
önce defalarca kez denediğim bu tariften vazgeçemiyorum..
Babaannemizde
çok sevdiğinden doğum günü pastasını Tiramisu olarak yapmaya karar verdim.
Gelelim
tarife..
Malzemeler: Hazırlama
Süresi:20’dk.
1
paket Dr. Oetker Tiramisu Yap
1
litre süt (Sütümüz daha önce Süt
Kuzusu postunda anlattığım süt ;)
1
adet Kakaolu pasta tabanı ( Uno
’nunkini tavsiye ederim)
1
paket labne peyniri
2-3
yemek kaşığı çözülebilir kahve (Nescafe gibi)
2
yemek kaşığı toz şeker
1
paket kedi dili bisküvi
Önce
pastamızın kekini ıslatmakla başlayalım.
Yaklaşık
2 bardak süte 3 yemek kaşığı nescafe ile 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın.
Hazırladığımız
karışımı pasta tabanının alt ve üst kısmına yavaş yavaş kaşıkla dökerek keki ıslatın.
Ve
beklemeye alın.
Ayrı
bir yerde kremayı hazırlıyoruz.
2,5
bardak sütün içine Dr. Oetker Tiramisu Yap paketi boşaltıp, üstündeki tarife
göre 3 dakika mikserle çırpıyoruz. (Dikkat paketi açtığınız da duyduğunuz enfes
koku aklınızı başınızdan alabilir ;)
Çırptıkça
koyulaşan bu kremanın içine bir paket Pınar Labne’ mizi ekleyip yaklaşık 3-4
dakika daha çırpmaya devam edin.
Göz
kararı kremanın yarısını önceden ıslattığımız pasta kekinin orta kısmına,
Kalan
yarısını da üst kısmına döküyoruz.
Servis
yapmadan önce de kakaomuzu serptikten sonra tarifimiz yemeğe hazır.
Ancak
bizim tiramisumuz bahsettiğim gibi doğum günü pastası olacağından ben biraz
süslemek istedim.
Normalde
tiramisuyu kolay tariflerle yaparken ya pasta tabanı ya da kedi dili
kullanmanız gerekiyor. Ben genelde pasta tabanını tercih ediyorum. Çünkü kedi
dili biraz daha riskli geliyor bana. Fazla ıslattığınız zaman çok yumuşuyor az
ıslattığınız da bazı yerleri kuru kalıyor, o dengeyi iyi ayarlamak zor bu
yüzden pasta kekleri daha garanti.
Püf Noktası: Vaktiniz varsa bir gece
önceden yapıp, kakaosunu dökmeden dolaba koyun. Kesinlikle çok daha lezzetli
oluyor. Eğer kakaoyu önceden dökerseniz buzdolabında nemle birlikte kremaya yapışacağından
görüntüsü çok havalı olmuyor.
Öneri: Kremanızın içine arzuya
göre fındık kırığı ilave edebilirsiniz. İnanılmaz uyumlu bir tat oluyor.
Şimdi
gelelim süsleme kısmına keki ıslattığımız kahveli sütle şimdi dili
biskivilerini ıslatıyoruz.
Yumuşayan
biskivileri ortadan ikiye yavaşça kesip dik duracak şekilde pastanın etrafına
sırayla dizdim. Kedi dillerini
ıslatmadan kesmeye çalışmayın. Yapısından dolayı elinizde dağılabilir.
Ama
dediğim gibi sütün içinde de fazla bekletmeyin sünger gibi sıvıyı çektiğinden
çok yumuşaya biliyor. Artık bu kısım göz
kararı size kalmış. 2-3 saniye batırmak yeterli sanırım.
Ortadan
ikiye keserek kullandığım için bana yarım paket bisküvi yetti.
Pastamızın
etrafını çit şeklinde çevirdiğimiz kedi dillerimizin bu haliyle bile görüntüsü
çok sevimli.
Ama
yine de süslemeye devam ediyoruz. Kedi dillerimizin ortasından bir kurdela
geçirip fiyonk yaptığımızda hem görüntü olarak, hem de çitimizin sağlamlığı
açısından çok hoş ve şık bir pastamız oluyor.
Servise
sunmadan önce kakaomuzu serpmeyi unutmayın, artık pastamız “iyi ki doğdun” demek için hazır :)
Afiyet
olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder