Ana içeriğe atla

KOLAY TİRAMİSU




Tiramisudan doğum günü pastası olur mu? Demeyin,
Yaptım, oldu.
Hem de çok da güzel oldu.
Babaye’miz 51. Yaş doğum günüse özel olarak Derin’le birlikte pasta yapmak istedim.
Tabi işin içine Derin girince tarifin;
 hem pratik, hem kolay, aynı zamanda da kısa süreli olması önemliydi.
 Bu yüzden Dr. Oetker ’in hazır Tiramisu Yap paketi benim için biçilmiş kaftandı.
Hazır ürünlerin yerine kendi hazırladığım karışımları daha çok tercih etsem de..
Daha önce defalarca kez denediğim bu tariften vazgeçemiyorum..
Babaannemizde çok sevdiğinden doğum günü pastasını Tiramisu olarak yapmaya karar verdim.
Gelelim tarife..




Malzemeler:                                          Hazırlama Süresi:20’dk.
1 paket Dr. Oetker Tiramisu Yap
1 litre süt (Sütümüz daha önce Süt Kuzusu postunda anlattığım süt ;)
1 adet Kakaolu pasta tabanı ( Uno ’nunkini tavsiye ederim)
1 paket labne  peyniri
2-3 yemek kaşığı çözülebilir kahve (Nescafe gibi)
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kedi dili bisküvi

Önce pastamızın kekini ıslatmakla başlayalım.
Yaklaşık 2 bardak süte 3 yemek kaşığı nescafe ile 2 yemek kaşığı toz şekeri ekleyip karıştırın.
Hazırladığımız karışımı pasta tabanının alt ve üst kısmına yavaş yavaş kaşıkla dökerek keki ıslatın.
Ve beklemeye alın.
Ayrı bir yerde kremayı hazırlıyoruz.
2,5 bardak sütün içine Dr. Oetker Tiramisu Yap paketi boşaltıp, üstündeki tarife göre 3 dakika mikserle çırpıyoruz. (Dikkat paketi açtığınız da duyduğunuz enfes koku aklınızı başınızdan alabilir ;)
Çırptıkça koyulaşan bu kremanın içine bir paket Pınar Labne’ mizi ekleyip yaklaşık 3-4 dakika daha çırpmaya devam edin.
Göz kararı kremanın yarısını önceden ıslattığımız pasta kekinin orta kısmına,
Kalan yarısını da üst kısmına döküyoruz.
Servis yapmadan önce de kakaomuzu serptikten sonra tarifimiz yemeğe hazır.




Ancak bizim tiramisumuz bahsettiğim gibi doğum günü pastası olacağından ben biraz süslemek istedim.
Normalde tiramisuyu kolay tariflerle yaparken ya pasta tabanı ya da kedi dili kullanmanız gerekiyor. Ben genelde pasta tabanını tercih ediyorum. Çünkü kedi dili biraz daha riskli geliyor bana. Fazla ıslattığınız zaman çok yumuşuyor az ıslattığınız da bazı yerleri kuru kalıyor, o dengeyi iyi ayarlamak zor bu yüzden pasta kekleri daha garanti.

Püf Noktası: Vaktiniz varsa bir gece önceden yapıp, kakaosunu dökmeden dolaba koyun. Kesinlikle çok daha lezzetli oluyor. Eğer kakaoyu önceden dökerseniz buzdolabında nemle birlikte kremaya yapışacağından görüntüsü çok havalı olmuyor.

Öneri: Kremanızın içine arzuya göre fındık kırığı ilave edebilirsiniz. İnanılmaz uyumlu bir tat oluyor.

Şimdi gelelim süsleme kısmına keki ıslattığımız kahveli sütle şimdi dili biskivilerini ıslatıyoruz.
Yumuşayan biskivileri ortadan ikiye yavaşça kesip dik duracak şekilde pastanın etrafına sırayla dizdim.  Kedi dillerini ıslatmadan kesmeye çalışmayın. Yapısından dolayı elinizde dağılabilir.
Ama dediğim gibi sütün içinde de fazla bekletmeyin sünger gibi sıvıyı çektiğinden çok  yumuşaya biliyor. Artık bu kısım göz kararı size kalmış. 2-3 saniye batırmak yeterli sanırım.
Ortadan ikiye keserek kullandığım için bana yarım paket bisküvi yetti.

Pastamızın etrafını çit şeklinde çevirdiğimiz kedi dillerimizin bu haliyle bile görüntüsü çok sevimli.
Ama yine de süslemeye devam ediyoruz. Kedi dillerimizin ortasından bir kurdela geçirip fiyonk yaptığımızda hem görüntü olarak, hem de çitimizin sağlamlığı açısından çok hoş ve şık bir pastamız oluyor.
Servise sunmadan önce kakaomuzu serpmeyi unutmayın, artık pastamız “iyi ki doğdun” demek için hazır :)

Afiyet olsun…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki

MEMEDEN KESME

Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım için önemli bir konu başlığını yazmadığımı farkettim.  Memeden Kesme! Herkesin bu konuda iyi ya da kötü bir macerası vardır. Aslında bunu çok önceden yapmalıydım ama ne kendimde o gücü bulabildim ne de Derino’yu bu fikre hazırlayabildim. İçinde bulunduğumuz durum, yaşadığımız Zor Günler bu konuda beni engellemişti.