Slingomom tarifiyle Mükemmel Brownie
Denendi, onaylandı, tekrar tekrar yapıldı.
Yapılışı çok pratik, tadı dayanılmaz…
Mutlaka deneyin.
Malzemeler:
150 gr tereyağ
250 gr toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
200-250 gr bitter çikolata (kuvertür çikolata en iyisi diyor ama ben eti karam %70 yoğun bitter lezzeti ile eti karam %54 klasik bitter lezzeti olanı kullandım.)
200 gr. un
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir avuç damla çikolata
250 gr toz şeker
3 yumurta
1 yemek kaşığı vanilya
200-250 gr bitter çikolata (kuvertür çikolata en iyisi diyor ama ben eti karam %70 yoğun bitter lezzeti ile eti karam %54 klasik bitter lezzeti olanı kullandım.)
200 gr. un
Yarım paket kabartma tozu
Bir tutam tuz
Bir avuç damla çikolata
Yapılışı:
* İşe önce fırını açmakla başlayın. 175 °C dereceye ayarlayın.
* Çikolatayı parçalara ayırın sonra da şeker ve terayağ ile birlikte kaynayan su dolu bir tencere üzerine yerleştirdiğiniz karıştırma kabına koyun. Bütün malzemeler eriyince kabı tencere üzerinden alın ve spatula ile iyice karıştırın.
*Şeker, çikolata, yağ eriyene kadar ve iyice birbirine karışana kadar spatula ile kenarlarını sıyıra sıyıra karıştırın. Eğer bununla uğraşmak istemezseniz mikrodalga fırın da kullanabilirsiniz. 30 saniyede bir çıkarıp karıştırmanız gerekir. 2-3 sefer yeterli olur.
*Yumurtaları iyice çırpın, vanilya ve çikolata karışımını ekleyin. Sonra da un, tuz, kabartma tozunu koyun. 4-5 dakika çırptıktan sonra hafifçe yağladığınız 20X20 cm’lik cam fırın kabına veya benim yaptığım gibi 26 cm çapındaki kelepçeli kalıba dökün. Ben kelepçeli kalıbın dibine pişirme kağıdı koyuyorum her zaman. Kalıba döktükten sonra da damla çikolataları üzerine serpin. İsterseniz kalıbın içinde spatula ucuyla ile dibe doğru ittirebilirsiniz çikolataları.
* 25-30 dakika pişirmek yeterli. Ben birkaç denemeden sonra 26.dakikada fırından çıkarınca en iyi halini aldığını gördüm. Üstünün kabuk olması gerekiyor ve de hafifçe çatlamalı. İçi kek gibiyse fazla pişmiş demektir. Sizin kalıbınız yukarıda yazdıklarımdan daha büyük ise daha az sürede pişer elbette. Ya da malzemelerin miktarını arttırabilirsiniz.
*Fırından çıkardıktan sonra 10 dakika kalıbın içinde soğuması için bırakın. Kalıptan çıkarınca da kare kare kesin ve buzdolabına kaldırın. Sıcak yemenin keyfi de ayrı tabi. O zaman da üzerine bir top dondurma koyun.
Not:Benim tatlı krizim tutuğunda kuvertür bulmaya vaktim yoktu.
onun yerine 1,5 paket (80gr+40gr ) eti karam %70 yoğun bitter lezzeti ile 1 paket (80gr) klasik eti karamı kullandım. Sonuç çok güzel oldu. Acil durumlar için tavsiye ederim.
onun yerine 1,5 paket (80gr+40gr ) eti karam %70 yoğun bitter lezzeti ile 1 paket (80gr) klasik eti karamı kullandım. Sonuç çok güzel oldu. Acil durumlar için tavsiye ederim.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder