Pankek haftasonu kahvaltıları için iyi bir alternatif. Pankeklerin hem yapımı kolay,hem tadı olay :)
Pankeklerimiz için önce yumurta ve şekerimizi köpük haline gelene kadar iyice çırpıyoruz.
Pankeklerimiz için önce yumurta ve şekerimizi köpük haline gelene kadar iyice çırpıyoruz.
İçine
süt, kabartma tozu ve vanilya ilave ediyoruz.
Sonra
yavaş yavaş un ilave ederek, kek kıvamından biraz daha katı bir hamur elde ediyoruz. Pankek hamurumuz krep hamurundan biraz daha koyu oluyor.
Teflon
ya da yapışmaz bir tavaya bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ gezdirip, fazlasını
kağıt havlu peçeteyle alıyoruz.
Ardından
bir yemek kaşığı dolusu pankek hamurunu tavaya döküp, pankeklerimiz arkalı önlü pişiriyoruz.
Pankeklerimiz piştikten sonra üzerine isteğe göre üzerine nutella, meyve, reçel ya da pudra şekeri ile servis yapabilirsiniz.Şimdiden afiyet olsun :)
Yorumlar
Yorum Gönder