Ana içeriğe atla

Peynirli Dereotlu Anne Poğaçası

Merhaba,
Anne Mutfak Perisi, soğuduğunda bile yumuşacık olan nefis bir "peynirli dereotlu anne poğaçası" tarifi ile karşınızda. Sabah hazırladığım bu tarifi kahvaltıya gittiğim arkadaşıma götürdüm. İstedim ki başkalarının da yorumlarını alıp sizinle paylaşayım. Anne poğaçalarım tadan herkesten tam puan aldı ve sırrı çok merak edildi.
İşte sırrımı açıklıyorum #benimlezzetsirrim :) Teremyağ Gurme Kaymaklı. Anadolu’daki hanımlar yemeklerinin lezzetini arttırmak için yağ ve kaymağı birlikte kullanırmış. Bu sır şimdi Teremyağ Gurme Kaymaklı ile biz hanımların mutfaklarına taşındı. Siz de benim gibi merak edilen lezzetler hazırlamak isteyenlerdenseniz bu sırrı mutlaka keşfedin derim :) Teremyağ Facebook ve instagram sayfasında daha birçok özel denemiş tarifler var, bir göz atın...
Kağıt, kalemler hazır ise tarife geçiyorum.

Malzemeler
200gr Teremyağ Gurme Kaymaklı
2 Yumurta (bir adet yumurtanın sarısını üzeri için kullanacağız)
1 Çay bardağı (100gr) yoğurt
1 Paket kabartma tozu
2 Yemek kaşığı sirke
1 Çay kaşığı tuz
5 Su bardağı un
½ Demet incecik kıyılmış dereotu
İçi için: 200gr beyaz peynir
Üzeri için: Çörek otu
Hazırlanışı:
Teremyağ Gurme Kaymaklı’mızı ve hamurumuz için gerekli olan tüm malzemeleri bir kaba alıyoruz. Yumuşak bir hamur yoğurup 15dk kadar dolapta dinlendiriyoruz. Hamurdan istediğimiz büyüklükte bezeler kopartıp avuç içi büyüklüğünde açıyoruz. Ortasına beyaz peynir koyarak kenarlarını ortada birleştiriyoruz. Ek yerleri alta gelecek şekilde yuvarlayarak tepsimize diziyoruz. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu serpiyoruz. 190C fırında kızarıncaya dek pişiriyoruz.
Afiyet Olsun
Bu içerik http://annemutfakperisi.blogspot.com.tr/ tarafından hazırlanmıştır.

Bir boomads advertorial içeriğidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki

MEMEDEN KESME

Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım için önemli bir konu başlığını yazmadığımı farkettim.  Memeden Kesme! Herkesin bu konuda iyi ya da kötü bir macerası vardır. Aslında bunu çok önceden yapmalıydım ama ne kendimde o gücü bulabildim ne de Derino’yu bu fikre hazırlayabildim. İçinde bulunduğumuz durum, yaşadığımız Zor Günler bu konuda beni engellemişti.