Ana içeriğe atla

SEBZE ÇORBASI

                                                                   

                                                                                                                                     Porsiyon: 1 Kişilik Hazırlık: 10dk. Pişirme: 25 dk.


KOLAY ORGANİK SEBZE ÇORBASI





MALZEMELER
-3-4 adet Girit kabağı
-1 orta boy havuç
-1 avuç bezelye
-1 adet kırmızı biber (ya da isteğe göre 2-3 çeri domates)
-2-3 adet yahnilik soğan
Malzemelerin hepsini küp küp doğruyoruz.
Ben bu sebze çorbasına kırmızı biberi daha çok yakıştırıyorum. Ama bulamazsanız mevsimine göre domates de kullanabilirsiniz. Sebze çorbamıza başlamak için önce tenceremizin (eğer tencerede yapıyorsam, daha sağlıklı olduğunu düşündüğüm için yemekleri döküm tencere yapıyorum. Normal tencereye göre gerçekten tadında da farklı bir lezzet oluyor.)  içine 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyip, üstüne bütün malzemeleri koyuyoruz, en son üzerini geçecek kadar su ekleyip kısık ateşte 25-30 dk. pişirdikten sonra arzuya göre blendırdan geçiriyoruz. Sebze Çorbamız hazır bile.
Bu şekilde çorbamızın çok yumuşak kıvamı oluyor. Bu şekilde de dişi olan bebekler ve çocuklar açısından sebze çorbamızın yenmesi kolay.
Ama benim gibi zor yiyen bir çocuğa sahipseniz mecburen blendır öneriyorum…
Derin zor yiyen ve yemek yerken çok çabuk sıkılan bir çocuk olduğu için biz mecburen blendır kullanıyoruz. Kar-zarar ilişkisi yaptığımda en azından çorba kıvamında ki yemeklerden birkaç kaşık da olsa daha fazla yiyor.


Şimdiden top top et olsun :)
Afiyet olsun…


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki...

BEBEKLERE SARDALYA TARİFİ

Porsiyon:  1 Kişilik     Hazırlık:  10 dk . Pişirme:  10 dk . ORGANİK TAM BUĞDAY UNUYLA SARDALYA KIZARTMASI Bu günkü yemeğimiz Sardalya;   ben Derin’in hafta da en az 2 kez balık yemesine özen gösteriyorum. Mevsimine uygun balıkları tüketmek de en faydalısı. Ama balığı her yaptığımda farklı bir şekilde pişiriyorum sıkılmasın, damak tadı gelişsin ve zevkle yesin diye… Derin’in çok iştahsız ve zor yiyen bir bebek olduğu için sonuç her zaman çok başarılı olmuyor ama yine de pes etmiyoruz.