Bugün annemden tarifler menümüzde Zeytinyağlı Ekşili Kerevizli
Pırasa var.
Yapması kolay, yemesi olay tariflerden… çok kısa sürede başını beklemeden kendi kendine pişen bir zeytinyağlı ege yemeği.
Açıkcası bu genel bir zeytinyağlı
tarifi gibi düşünebilirsiniz. Evdeki malzemelere göre şekillenebilir. Mesela Zeytinyağlı
Enginarlı Pırasa şeklinde de mutlaka deneyin. Enfes oluyor. Ya da sadece
kereviz ile deneyebilirsiniz. Tamamen size ve damak tadınıza kalmış. Sebzeleri belirledikten
asıl mevzu Zeytinyağlı sosunda. Gerçekten sıcakken ayrı, soğukken ayrı şahane
bir lezzet.
Yapması kolay demiştim. Çünkü hiçbir malzemeyi ayrı pişirmeyip
hepsini çiğden pişiriyoruz. Soğanı bile kavurmuyoruz. O derece basit, pratik
ama lezzetli bir tarif.
Neyse efendim gelelim Zeytinyağlı
Kerevizli Pırasa tarifimize;
Malzemeler:
* 1 adet kuru soğan
* 4-5 adet kereviz
* 4-5 adet orta kalınlıkta pırasa
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağına yakın limon suyu (hazır limon suyu değil)
* 4-5 adet kereviz
* 4-5 adet orta kalınlıkta pırasa
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağına yakın limon suyu (hazır limon suyu değil)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2,5 çay bardağı su
* 2,5 çay bardağı su
* 1-1,5 yemek kaşığı un
* Tuz
* Tuz
Yapılışı:
* Bütün sebzeleri iyice yıkayın.
* Ve sebzeler birbirlerine orantılı olacak şekilde doğrayın.
* Geniş bir tencere ya da düdüklü tencere içine pişme sürelerine göre sırasıyla sebzelerimizi yerleştiriyoruz. Ben düdüklü tencere de yapıyorum ancak normal tencere de olur.
* Ve sebzeler birbirlerine orantılı olacak şekilde doğrayın.
* Geniş bir tencere ya da düdüklü tencere içine pişme sürelerine göre sırasıyla sebzelerimizi yerleştiriyoruz. Ben düdüklü tencere de yapıyorum ancak normal tencere de olur.
* Önce küp küp doğradığımız soğanları
koyuyoruz. Üzerine kerevizlerimizi, ardından havuçları en üste de pırasayı
ekliyoruz.
* Kat kat eklediğimiz sebzelerimizin
üzerine şimdi sıvı malzemelerimizi ilave edeceğiz; Zeytinyağı, limonsuyu ve su.
* Bu yemeğimizin püf noktasını un! Tüm
sebzeleri tencereye yerleştirdikten sonra bütün malzemelerin üzerine unu
serpiştiriyoruz.
* Düdüklü tenceremizin kapağını
kapatıp orta ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
Hepsi bu kadar.
* İster sıcak, ister soğuk servis
yapabilirisiniz.
*Şimdiden Afiyet Olsun…
*Şimdiden Afiyet Olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder