Ana içeriğe atla

ZEYTİNYAĞLI KEREVİZLİ PIRASA

Bugün annemden tarifler menümüzde Zeytinyağlı Ekşili Kerevizli Pırasa var.



Yapması kolay, yemesi olay tariflerden… çok kısa sürede başını beklemeden kendi kendine pişen bir zeytinyağlı ege yemeği.
Açıkcası bu genel bir zeytinyağlı tarifi gibi düşünebilirsiniz. Evdeki malzemelere göre şekillenebilir. Mesela Zeytinyağlı Enginarlı Pırasa şeklinde de mutlaka deneyin. Enfes oluyor. Ya da sadece kereviz ile deneyebilirsiniz. Tamamen size ve damak tadınıza kalmış. Sebzeleri belirledikten asıl mevzu Zeytinyağlı sosunda. Gerçekten sıcakken ayrı, soğukken ayrı şahane bir lezzet.  

Yapması kolay demiştim. Çünkü hiçbir malzemeyi ayrı pişirmeyip hepsini çiğden pişiriyoruz. Soğanı bile kavurmuyoruz. O derece basit, pratik ama lezzetli bir tarif.
Neyse efendim gelelim Zeytinyağlı Kerevizli Pırasa tarifimize;

Malzemeler:
* 1 adet kuru soğan
* 4-5 adet kereviz
* 4-5 adet orta kalınlıkta pırasa
* 1 adet havuç
* 1 çay bardağına yakın limon suyu (hazır limon suyu değil)
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 2,5 çay bardağı su
* 1-1,5 yemek kaşığı un
* Tuz

           
       


 

         












Yapılışı:
* Bütün sebzeleri iyice yıkayın.
* Ve sebzeler birbirlerine orantılı olacak şekilde doğrayın.
* Geniş bir tencere ya da düdüklü tencere içine pişme sürelerine göre sırasıyla sebzelerimizi yerleştiriyoruz. Ben düdüklü tencere de yapıyorum ancak normal tencere de olur.
* Önce küp küp doğradığımız soğanları koyuyoruz. Üzerine kerevizlerimizi, ardından havuçları en üste de pırasayı ekliyoruz.
* Kat kat eklediğimiz sebzelerimizin üzerine şimdi sıvı malzemelerimizi ilave edeceğiz; Zeytinyağı, limonsuyu ve su.
* Bu yemeğimizin püf noktasını un! Tüm sebzeleri tencereye yerleştirdikten sonra bütün malzemelerin üzerine unu serpiştiriyoruz.  
* Düdüklü tenceremizin kapağını kapatıp orta ateşte yaklaşık 40 dakika kadar pişiriyoruz.
 Hepsi bu kadar.
* İster sıcak, ister soğuk servis yapabilirisiniz.
*Şimdiden Afiyet Olsun…




Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki

MEMEDEN KESME

Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım için önemli bir konu başlığını yazmadığımı farkettim.  Memeden Kesme! Herkesin bu konuda iyi ya da kötü bir macerası vardır. Aslında bunu çok önceden yapmalıydım ama ne kendimde o gücü bulabildim ne de Derino’yu bu fikre hazırlayabildim. İçinde bulunduğumuz durum, yaşadığımız Zor Günler bu konuda beni engellemişti.