Malzemeler
- 3 yumurta,
- 3/4 su bardağı şeker,
- 3/4 su bardağı sıvı yağ,
- 1,5 su bardağı süt,
- 3 su bardağı un,
- 1 paket kabartma tozu,
- 2 su bardağı küçük küçük doğranmış kuru İncir,
- 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz.
Hazırlanışı
- Yumurta ve şekeri çırpın,
- Yağ ve sütü ekleyip çırpın,
- Unu azar azar ekleyerek çırpmaya devam edin,
- Unun yarısını ekledikten sonra unla birlikte kabartma tozunu ekleyip çırpın,
- Kalan unu da yine azar azar, hamurun kıvamını kontrol ederek, gerektiği kadar ekleyip pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın,
- Tadına bakıp şekerini az bulduysanız şeker ekleyip çırpın,
- Ceviz ve inciri ekleyip spatula ile karıştırın,
- 24 cm çapında bir kek kalıbını 1 çay kaşığı tereyağ ile yağlayın,
- Hamuru kalıba döküp 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarıp kürdan testi temiz çıkana kadar pişirin.
Afiyet olsun…
Yorumlar
Yorum Gönder