Magnolia Tarifi
Yaz ve kış aylarında yemekten en çok keyif
aldığım tatlılardan biri olan magnolia'yı sizinle paylaşıyorum.
Neden daha önce yazmadım düşündüm doğrusu!
Meşhur Magnolia!
Yapımı oldukça kolay ve pratik. Son dakika
misafirleri için bile ideal.
Ayrıca çocuklar içinde oldukça sağlıklı
lezzetli.
Mevsimine göre magnolia'nızı, çilek ve muzla deneyebilirsiniz.
Ben standart magnolia tariflerden farklı olarak içine
fındık kırığı koyuyorum.
Bence magnolia'mın tadını çok daha özel yapıyor.
Kesinlikle fındıklı magnolia'yı denemenizi tavsiye
ederim.
Daha
önce tiramisu’dan doğum günü pastası yapmış biri olarak, magnolia’dan da denemiştim.
Sonuç gayet başarılı oldu.
Gelelim tarifimize...
Magnolia Tarifi
1 Paket Vanilyalı Puding
1 Paket Kutu Krema
4-5 Adet Muz
1 (Küçük boy) Paket bebe bisküvisi
(cicibebe)
3,5 (750ml) su bardağı süt
4-5 yemek kaşığı fındık kırığı
Hazırlanışı:
*Önce kremayı mikser ile çırpıp iyice
kabardıktan sonra buzdolabında soğumaya bırakıyoruz.
*Ardından 1 paket bebe bisküvisini rondodan
geçirip toz haline getiriyoruz.
*1 Paket vanilyalı pudingi (üstünde yazan
tarife göre) pişirip soğumaya bırakıyoruz. üzeri kabuk tutmaması için arada bir
karıştırıyoruz.
* Muzları ince dilemler halinde kesip
dilimliyoruz.
*Puding soğuyunca önceden buzdolabına
koyduğumuz kremayı ve fındık kırığını ilave edip mikserle çırpıyoruz.
* Servis yapacağımız kasenin içine sırayla;
bir kat bebe bisküvisi,
bir kat muz şeklinde,
bir kat Pudingli karışımı iki sıra
yapıyoruz.
En üste bebe bisküvisi koyuyoruz.
artık Magnolialarımız hazır.
Sıra geldi Buzdolabında
soğuyan Magnoliaları bir güzel yemeye.
Afiyet olsun..
Yorumlar
Yorum Gönder