Ana içeriğe atla

BEBEKLERE SOMON BALIĞI

.

 

 

Patatesli Somon Balığı  

 

-1 orta boy patates
-1 adet kırmızı biber
-6-7 adet arpacık soğan
-1 diş sarımsak
-100 gr. somon
-1 dilim limon

Hazırlanışı: 
Patatesleri ve kırmızıbiberi küçük parçalar halinde doğrayın, soğan ve sarımsağı bütün olarak da bırakabilirsiniz.
Balığı tencerenin ortasına yerleştirip,
 etrafına diğer malzemelerin hepsini ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Ben clipsoda (düdüklü tencere) pişiriyorum, orta ateşte dumanı çıkıncaya kadar piştikten sonra altını kısıp 10-15 dk. daha pişirince tam kıvamında oluyor.

Yemeğimiz piştikten sonra balığı dikkatlice ayıklıyoruz.
Ben bir kısmını bu şekilde lokma lokma yediriyorum.
Bir kısmını da blenderdan geçirip çorba haline getirip, üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile tereyağ ilave ediyorum.
İki öğünde, iki farklı şekilde sıkılmadan yemiş oluyor.
Şimdiden Afiyet olsun,
Top top et olsun… :)


Not:Somon balığı Omega 3 oranı en zengin balıklardan biri olup, beyne ve gözlere çok faydalı olan yağ asitlerinden zengin ve besleyici bir gıdadır. Bu nedenle bebeklerinize ek gıda döneminde yedirmenizi tavsiye ediyorum. ;)



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki

MEMEDEN KESME

Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım için önemli bir konu başlığını yazmadığımı farkettim.  Memeden Kesme! Herkesin bu konuda iyi ya da kötü bir macerası vardır. Aslında bunu çok önceden yapmalıydım ama ne kendimde o gücü bulabildim ne de Derino’yu bu fikre hazırlayabildim. İçinde bulunduğumuz durum, yaşadığımız Zor Günler bu konuda beni engellemişti.