.
Patatesli Somon Balığı
-1 orta boy patates
-1 adet kırmızı biber
-6-7 adet arpacık soğan
-1 diş sarımsak
-100 gr. somon
-1 dilim limon
Hazırlanışı:
Patatesleri ve kırmızıbiberi küçük parçalar halinde doğrayın, soğan ve sarımsağı bütün olarak da bırakabilirsiniz.
Balığı tencerenin ortasına yerleştirip,
etrafına diğer malzemelerin hepsini ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin.
etrafına diğer malzemelerin hepsini ekleyip üzerini geçecek kadar su ilave edin.
Ben clipsoda (düdüklü tencere) pişiriyorum, orta ateşte dumanı çıkıncaya kadar piştikten sonra altını kısıp 10-15 dk. daha pişirince tam kıvamında oluyor.
Yemeğimiz piştikten sonra balığı dikkatlice ayıklıyoruz.
Ben bir kısmını bu şekilde lokma lokma yediriyorum.
Bir kısmını da blenderdan geçirip çorba haline getirip, üzerine ince kıyılmış maydanoz veya dereotu ile tereyağ ilave ediyorum.
İki öğünde, iki farklı şekilde sıkılmadan yemiş oluyor.
Şimdiden Afiyet olsun,
Top top et olsun… :)
Not:Somon balığı Omega 3 oranı en zengin balıklardan biri olup, beyne ve gözlere çok faydalı olan yağ asitlerinden zengin ve besleyici bir gıdadır. Bu nedenle bebeklerinize ek gıda döneminde yedirmenizi tavsiye ediyorum. ;)
Yorumlar
Yorum Gönder