Ana içeriğe atla

Özlemek...

Tam 365 gün oldu...
Bu dünyada en çok sevdiği varlığı; torunu, canın canı, onsuz büyüdü, onsuz nefes aldı, ama onu asla unutmadı.
Emanetin olan çiçekleri hep suladı.




Geçen 365 gün çok şeyi değiştirdi.

Sevdiğin insan, bu dünyadan gidince, her çalan telefonda, her çalan zil sesinde geri gelecek gibi hisseder, için sızlarmış...
Hayatınızda yeni bir milat olurmuş.
O tarihten öncesi ve sonrası.
Öncesine dair hafızanızdaki anılar hep güzel, hatırladıkça buruk bir tebessüm yüzünüzde.
Ancak o tarihten sonrası yaşanılanlar için hep bir kasvet çöküyor yüreğinize.
Bayramlarda, düğünlerde, aile buluşmalarında, kalabalık zamanlarda fotoğraflarda koskocaman bir boşluk oluyor. 
Hangi düşünceyle olduğunu kendine bile itiraf edemediğin bir düşünceyle rehberinden asla silemediğin telefon numarası,
Bir daha asla kullanamayacağın bazı kelimelerin ağırlığı ve
yeri dolmayan bir özlem...
En çok da özlemek yoruyor bedeninizi, özlemekten nefesiniz kesiliyor, rüyanızda görmeyi diliyorsunuz. Ama ne gördüğünüzü de tam hatırlayamıyorsunuz.

Güzel annemiz, yüreği adı gibi Sevgi dolu babaannemiz; sen gittiğinden beri hayat bi şekilde devam etti, günler geceler geçti, sonbahar yine geldi. Ama bıraktığın o koskoca boşluk var ya, o hiç gitmedi…

Senden sonra; neden bu kadar erken gittin, neden bu dünyadan vazgeçtin, neden böyle yoruldun diye çok düşündük. Sonra kendimizi suçladık. Acaba seni biz mi yormuştuk diye. Oysa sen bize bi kere bile yoruldum demezdin ki!
Sen bize gitmeden önce bile "iyiyim" dedin. 
O zaman takdir'i ilahi dedikleri bu muydu?
Seni her zaman 52 yaşında gülen gözlerinle hatırlıyorum.

Tek dileğim, yorgun ruhunun, yaşamın boyunca dilediği sessizliğe, sakinliğe kavuşmuş olması. 

Nurlar içinde uyu güzel Annemiz.
Bizi merak etme,
Biz iyiyiz!



Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

YAĞLI EKMEK KIZARTMASI

Haftasonu  kahvaltılarımızın vazgeçilmez tatlarından biri yağlı ekmek. Eğer evde önceki günden kalan bayat ekmek varsa değmeyin keyfimize. Çünkü taze ekmekle aynı tadı yakalamak mümkün değil. Ekmek ne kadar bayatsa tadı o kadar lezzetli oluyor. Eskiden annelerimiz bayat ekmeği değerlendirmek için, bunu ocakta demir tost makinelerinin içinde yapardı.  Geçen gün bayat ekmekle ilgili değişik yapılabilecek bir tarif ararken fark ettim ki, kimse yağlı ekmek kızartmasını paylaşmamış. Bende bilmeyen varsa yazayım dedim. Yapımı en kolay, tadı en keyifli kahvaltılıklardan biri. Malzemeler :

TUVALET EĞİTİMİ

Derin için tuvalet eğitiminde biraz geç kalmıştık. Yaşadığımız bir takım sıkıntılı süreçler benim konu da geri kalmama neden olmuştu. Bu yüzden ben sabır olarak kendimi yeteri kadar rahat hissetmiyordum hem de mevsimsel nedenler vs. kendimce hep bir bahanem ve endişem vardı. Aslında gözümde büyüyen tuvalet eğitimi meselesi uygulamada hiç de beni zorlamadı. Biz bu işi nasıl sancısız sıkıntısız tasasız anlattık bahsedeyim. Derin tam 3 yaşına gelmişti. Ve artık bu bez mevzusu kapanmalıydı. Nacizane fikrim öncelikle şunu söylemeliyim ki bu işe önce anne karar vermeli. Sonra çocuğun bu eğitime hazır olup olmadığına bakılmalı. Zaten ben karar verip de tuvalet eğitimine nerden başlamak gerekir diye araştırmaya başladığımda aslında Derin’in de hazır olduğunu fark ettim. Biz Derin’in abisi Sevgili Mert’ciğimde tuvalet eğitimi sırasında bazı sıkıntılar yaşamadık. İlk önceleri tuvalete oturmak istemiyor, hatta tuvaletten korkuyordu. Ben bu yüzden Derin 1 yaşına geldikten sonra ki

MEMEDEN KESME

Çok uzun zamandır fırsat bulamadığım için önemli bir konu başlığını yazmadığımı farkettim.  Memeden Kesme! Herkesin bu konuda iyi ya da kötü bir macerası vardır. Aslında bunu çok önceden yapmalıydım ama ne kendimde o gücü bulabildim ne de Derino’yu bu fikre hazırlayabildim. İçinde bulunduğumuz durum, yaşadığımız Zor Günler bu konuda beni engellemişti.